Često, u blistava zlatna svanuća
pomislim kako bi dobro bilo
da sam retka ptica,
da ti, letom umorena, na krilo slećem,
vodu života da pijem sa dlanova tvojih,
umesto leka na rane
da ti magična krila mećem.
Često, u teška olujna jutra
pomislim kako bi dobro bilo
da sam večno sunce,
da svim bojama svojim
na pljusku zablistaš mojim sjajem,
da te sanjivog budim dodirom vrelim,
promrzlom toplinom svojom život dajem.
Često, u mirišljava praznična podneva
pomislim kako bi dobro bilo
da sam savršen kristal pahulje,
da se istopim dahom tvojim nevino, čisto,
da se iznova u nebesima stvaram,
slepo hitajući da doživim isto.
Uvek, pre svakog iskralog uzdaha
pomislim kako bi dobro bilo
da sam stara, nezaboravljena pesma
što kao uzburkana krv struji kroz vene,
da ti treperenjem žice uzdrhti čitavo biće,
da tiho, oku nevidljivo zaplačeš zbog mene.
Ne moraju pahuljice za doručak uvek da budu slatke i sa voćem.
Evo dokaza.
Sastav:
- 6 - 7 kašika ovsenih pahuljica (ječmenih ili raženih - po izboru)
- 1 srednja paprika babura
- 1/2 glavice crnog luka
- 1 - 2 čena belog luka
- 1 šolja za kafu ( Doncafe) seckanog blanširanog spanaća ili 4 briketa zamrznutog spanaća
- so i biber
- 2 kašike ulja
- par kolutića ljute papričice - po želji
Pahuljice potopiti da vrelu vodu da ogreznu ili prst više na 5 - 10 minuta, dok se priprema povrće.
Zagrejati ulje, pa kratko propržiti crni luk isečen na polumesec, a zatim dodati baburu isečenu na tračice. Pržiti uz stalno mešanje na srednjoj vatri, a nakon 5 - 7 minuta dodati spanać, seckani ili izgnječeni beli luk, so i biber (i kolutiće ljute paprike), pa pržiti još 5 minuta. Nabubrele pahuljice ocediti od viška vode, dodati ih u povrće, pa sve zajedno još kratko pržiti uz stalno mešanje da se ukusi sjedine.
Ne moraju pahuljice za doručak uvek da budu slatke i sa voćem.
Evo dokaza.
Sastav:
- 6 - 7 kašika ovsenih pahuljica (ječmenih ili raženih - po izboru)
- 1 srednja paprika babura
- 1/2 glavice crnog luka
- 1 - 2 čena belog luka
- 1 šolja za kafu ( Doncafe) seckanog blanširanog spanaća ili 4 briketa zamrznutog spanaća
- so i biber
- 2 kašike ulja
- par kolutića ljute papričice - po želji
Pahuljice potopiti da vrelu vodu da ogreznu ili prst više na 5 - 10 minuta, dok se priprema povrće.
Zagrejati ulje, pa kratko propržiti crni luk isečen na polumesec, a zatim dodati baburu isečenu na tračice. Pržiti uz stalno mešanje na srednjoj vatri, a nakon 5 - 7 minuta dodati spanać, seckani ili izgnječeni beli luk, so i biber (i kolutiće ljute paprike), pa pržiti još 5 minuta. Nabubrele pahuljice ocediti od viška vode, dodati ih u povrće, pa sve zajedno još kratko pržiti uz stalno mešanje da se ukusi sjedine.
Prijatno!